I Møllehusene arbejder vi indenfor Dagtilbudsloven. Her på hjemmesider er der flere steder du finder informationer omkring vores pædagogiske arbejde B.la. Læreplaner, Overgange, Dit barns hverdag, Læring og science og rapporter og dokumenter.
Tidlig opsporing i Dagtilbud - Der laves TOPI - tidlig registrering af trivsel og sundhed 1 gang årligt . Her vurderer vi om børnene er med i dagligdagen, trives og udvikler sig alderssvarende. Vi kontakter selvfølgelig altid Jer som forældre , hvis der er eventuelle problemstillinger omkring Jeres barn.
Skoledistrikt: Vi hører under Bohr skolen og de fleste børn fra Møllehusene skal gå på Vita skolen. Vi sender også børn til andre skoler og har individuelle aftaler om skolestart med alle. Vi arbejder med SMART skolestart sammen med Vita skolen og har et godt samarbejde om overgangen til skole.
Børn i udsatte positioner: Esbjerg har i efteråret 2024 decentraliseret den samlede tildeling til børn i udsatte positioner for alle institutioner også de selvejende institutioner.
Dvs, at vi i Møllehusene får tildelt en andel af puljen i forhold til antallet af indmeldte børn.Vi skal i Møllehusene uafhængigt af Esbjerg kommune derfor selv løse opgaverne der før blev varetaget af ressourcepædagogerne i kommunen. Der vil stadigvæk være adgang til TVÆRS samarbejdet. Psykolog, fysioterapeut, tale- hørekonsulent og pædagogiske rådgivere.
I Møllehusene har vi valgt at etablere vores egen interne ressourceordning efter samme principper som kommunen hidtil har arbejdet efter. Dette er valgt for at give børn i Møllehusene samme tilbud.
Da ressourcerne er bundet op på en pulje, er det derfor nødvendigt at institutionens visitations-udvalg foretager prioriteringer på indsatserne så vi løser opgaverne effektivt og fair for de børn der måtte have behov.
Visitationsudvalget består af ressourcepædagog, Daglige pædagogiske ledere i samarbejde med pædagoger på det enkelte barns gruppe.
Møllehusene kan fortsat bruge PPR som rådgivende instans, og der kan indkaldes psykolog, sundhedsplejerske, tale-høre konsulent mv til TVÆRS-møder. Derudover er der tilknyttet en områderådgiver til Møllehusene.
Hvis der er et større antal indstillinger til en særlig indsats internt i Møllehusene i forhold til den tildelte pulje etablerer visitations-udvalget en venteliste.Overordnet sigter vi mod at kunne lave en planlægning af ressourcetildelinger for 3 måneder ad gangen, for at kunne lave kvalitative pædagogiske tiltag for det enkelte barns udvikling.Vi vil som udgangspunkt altid forsøge at skabe det bedste tilbud indenfor den økonomiske og personalemæssige ramme for børn i udsatte positioner i Møllehusene.
Samarbejdspartnere:
Pædagogik og Undervisning
Ressourcepædagogerne
Fysioterapeut
Ergoterapeut
Skoler (se praktisk info - skoledistrikter)
Sundhedsplejen
Talepædagog
Dagplejen
Pladsanvisningen
Dagtilbud
Har Du/I brug for hjælp med kontakt til ovenstående samarbejdspartnere - kontakt da gerne personalet eller ledelsen